Gaziantep yemekleri | Gaziantep Mutfağı

Gaziantep Sofrası | Gaziantep Tatlıları

Gaziantep Kebapları | Gaziantep Çorbaları

Anasayfa  | Gaziantep Yemekleri | Gaziantep Mutfağı | Gaziantep Tatlıları | Gaziantep Kebapları | Gaziantep Çorbaları | Gaziantep Salataları | Resimler | Mekanlar

 

Yemek Arama

 
 
 
 
 
 
 
 

 Antep Katmeri

 

 

Antep Katmeri

Önceki Yemek

Önceki Yemek

 

Bookmark and Share   Bu Yemek 28.02.2010 Tarihinde Eklenmiştir. 12227 Defa Okunmuştur.

katmer Antep katmeri Katmer Tarifi Katmer Malzemeleri Katmer nasıl yapılır

Katmer Malzemeleri

Bir kişilik için malzemeler;
  • 150 Gr Un
  • 1 Çay Bardağı Su
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • 2 Yemek Kaşığı Şeker
  • 2 Yemek Kaşığı Çekilmiş Antep Fıs
  • 100 Gr Süt Kaymağı 

Katmer Tarifi

Hamurluk malzemeler (Un,Su,Tuz) birbirine karıştırıldıktan sonra yoğurulur. Kulak memesi yumuşaklığına gelince avuç içiyle yumak haline getirilir. Biraz ayçiçek yağıyla yağlanır ve bir saat dinlendirilir, bir saat sonunda hamurumuz hazır olur. Hamuru açmak için, hamur yumağı el ile ezilir daha sonra merdane ile büyütülür. Elle havada çevirilerek açılır, kağıt inceliğine gelince elle düzeltilir ve muska gibi katlanıp dört köşe haline getirilir. Katlanan hamurun ortasına iç malzemesi konularak, tekrar dört köşesinden içe doğru katlanır, tavaya yerleştirilerek fırına sürülür. 10-15 dakika fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Sonrasındaysa afiyetle yenir.
 

Antep Katmeri

Önceki Yemek

Önceki Yemek

Tel Kadayıf
Tel Kadayıf

 

Gaziantep yemekleri | Gaziantep Sofrası | Gaziantep Mutfağı | Gaziantep Kebapları | Gaziantep Tatlıları | Gaziantep Çorbaları | Mekanlar | Resimler

Site Map | Antep Yemekleri | Gaziantep Yemekleri


Free Automatic Link Free Auto Backlinks Free automatic backlinks Ping your blog, website, or RSS feed for Free ping fast  my blog, website, or RSS feed for Free